Подољак: Планиран разговор Зеленског и Сија, потешкоће због става Кине

Танјуг
Подољак: Планиран разговор Зеленског и Сија, потешкоће због става Кине

КИЈЕВ - Разговор предсједника Украјине Володимира Зеленског и лидера Кине Си Ђинпинга је у плану и у његову организацију укључени су канцеларија украјинског предсједника и Министарство спољних послова, изјавио је данас савјетник у кабинету Зеленског Михаил Подољак.

Подољак је истовремено навео да постоје одређене потешкоће у организовању разговора Зеленског и Сија, због, како је навео, “непостојања јасног става Кине у овом тренутку о степену њеног учешћа у рјешавању војних питања између Украјине и Руске Федерације”, преноси Интерфакс Украјина.

-Ово је прилично тешко. Постоји питање да Кина још није нашла своје ново политичко мјесто. Односно, да ли жели да преузме на себе питање рјешења између Русије и Украјине, или ће, ипак, опрезно стајати по страни. Колико сам разумиео, Кина то још није сама схватила - рекао је он. Коментаришуćи разговоре Си Ђинпинга и руског предсједника Владимира Путина, одржане у Москви од 21. до 22. марта, Подољак је рекао да они у суштини нису разговарали о рату у Украјини и кинеском мировном плану, већ да су разговори били посвећени економији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана