Подјела италијанских фармера који протестују – једни за, други против владе

Танјуг
Подјела италијанских фармера који протестују – једни за, други против владе

РИМ - Италијански пољопривредници који су организовали протесте широм земље данас су се подијелили на провладине и антивладине присталице, након што је премијерка Ђорђа Мелони обећала помоћ током разговора са пољопривредним удружењима у петак.

-Јучерашњи састанак у министарству је лоше прошао, добили смо само обећања. Зато је још више возила на путу и довешћемо до 1.000 трактора - рекао је потпарол групе “Riscatto Agricolo“ Андреа Папа. Папа је додао да је министар пољопривреде Франческо Лолобриђида у петак дошао на скуп непозван и да је дочекан звиждуцима.

Други чланови “ Riscatto Agricolo”, међу којима је Роберто Розати, имају другачије гледиште на јучерашње састанке с премијерком и министром пољопривреде, преноси Ројтерс.

-Јуче се догодило много ствари. Са моје тачке гледишта, то је био позитиван дан. Данас ћемо у гарнизону сагледати ситуацију и заједнички одлучити како даље -  рекао је Розати и истакао да је Лолобриђида обећао да ће за пољопривреднике “врата увијек бити отворена''.

Италијански фармери, као и њихове колеге широм Европе, организовали су протесте како би исказали противљење политици јефтиног увоза, високих трошкова и ниских цијена пољопривредних производа, за које тврде да их промовишу држава и ЕУ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана