Подигнута оптужница против 17-годишњака за убиства дјеце

Танјуг
Подигнута оптужница против 17-годишњака за убиства дјеце

ЛОНДОН - Британске власти подигле су оптужницу против 17-годишњег младића који је у понедјељак у плесној школи у Саутпорту убио троје дјеце, а ранио 13 особа, укључујући 11 дјеце, у нападу ножем.

Више од 100 људи је ухапшено у Лондону током протеста због тог напада. На протесту се јуче окупило хиљаде људи, међу којима је било доста присталица десничара, у близини премијерове резиденције у Дауннинг стриту, узвикујући "Спасите нашу дјецу", "Желимо назад своју земљу" и "Зауставите бродове", алудирајући на проблем с тражиоцима азила.

Истовремено, у Манчестеру је у сриједу увече дошло до нереда због дезинформација о осумњиченом на интернету, а двије особе су ухапшене, преноси Гардијан.

Неколико сати прије тога, полиција је саопштила да је против младића, који као малољетно лице не може да буде именован, подигнута оптужница за три убиства, по 10 тачака за покушај убиства и по једној тачки за посједовање офанзивног оружја.

Како се наводи, младић, ухапшен у понедјељак, рођен је у Кардифу, а одрастао у мјесту Бенкс у Ланкаширу.

Три дјевојчице млађе од 10 година су убијене у нападу, а петоро дјеце се налази у критичном стању.

Двије одрасле особе које су покушале да заштите дјецу су такође у тешком стању.

Полиција је истакла да наставља да сарађује са антитерористичким јединицама у наставку истраге.

Двојица мушкараца, старости 18 и 25 година, ухапшени су у Манчестеру након што су полицијске службенике гађали флашама и циглама, а одвојена група младића је напала возача аутобуса током протеста због убиства дјеце у Саутпорту.

Полиција сматра да су нереди избили због дезинформација које на интернету шире крајњи десничари, а саопштено је да је услед правовремене интервенције снага безбједности спријечена већа штета и озбиљне повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана