Почиње Свјетски економски форум у Давосу

Срна
Почиње Свјетски економски форум у Давосу

ЖЕНЕВА - Свјетски економски форуму почиње данас у швајцарском граду Давосу и ове године учествоваће 52 шефа држава и Влада и скоро 600 пословних руководилаца, саопштили су организатори.

У саопштењу се наводи да ће тема овогодишњег Форума бити питања са којима се свијет суочава, рат и сукоб, економски притисци и климатске промјене.

-Нема сумње да ће 53. Форум у Давосу бити одржан усљед најкомпликованије геополитичке ситуације и економске кризе у протеклих неколико деценија - изјавио је предсједник Форума Борге Бренде.

Бренде је најавио рекордно учешће 52 шефа држава и влада од којих је више од половине из Европе, те недавно изабрани лидери попут јужнокорејског предсједника Јун Сукјеола, Колумбије Густава Петра и филипинског предсједника Фердинанда Маркоса јуниора. Очекује се учешће скоро 300 министара.

Бренде је истакао да су поједине делегације затражиле да се имена њихових чланова не објављују у јавности из безбједносних разлога.

Швајцарске власти раније саопштиле да ће током Форума у Давосу бити распоређено до 5.000 припадника швајцарске војске ради пружања логистике и обезбјеђења учесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана