Почиње процес који ће одлучити о банкроту компаније Џонсон и Џонсон

Танјуг
Почиње процес који ће одлучити о банкроту компаније Џонсон и Џонсон

ЊУ ЏЕРСИ- Пред судом у америчкој савезној држави Њу Џерси данас почиње судски процес о захтjеву познате компаније Џонсон и Џонсон (Ј&Ј) да прогласи банкрот.

Судија за банкрот Мајкл Каплан ће у граду Трентону наредних дана прво саслушати свjедочења и прегледати доказни материјал, а очекује да ће одлука бити донијета почетком августа, преноси Ројтерс.

Подружница компаније Ј&Ј, ЛТЛ менаџмент, већ је раније поднела захтев за банкрот, али жалбени суд га је одбио, тврдећи да нису задовољени услови и да компанија није у таквим финансијским проблемима да би јој била потребна заштита коју нуди закон о банкроту.

ЛТЛ менаџмент је одмах након тога поднијела други захтјев за банкрот, наводећи да овог пута има већу подршку људи који су поднијели тужбе против Ј&Ј.

Особе које су тужиле Ј&Ј траже одштету на основу тврдњи да производи ове компаније, међу којима је и беби пудер, изазивају рак.

Фирма Ј&Ј жели да своје проблеме реши проглашењем банкрота и нагодбом у укупном износу од 8,13 милијарди евра,  којом би исплатила хиљаде клијената који су поднијели тужбе против ове компаније, подсјећа британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана