Почело је гласање на изборима за предсједника Русије

РТРС
Почело је гласање на изборима за предсједника Русије

Почело је гласање на изборима за предсједника Русије. Први ће своје право гласа искористити становници Камчатке, гдје су бирачка мјеста већ отворена – гласаће се од 8.00 до 20.00 часова од 15. до 17. марта.

Централна изборна комисија је регистровала четири предсjедничка кандидата: Николај Харитонов (Комунистичка партија), Леонид Слуцки (ЛДПР), Владислав Даванков (Нови људи) и Владимир Путин (самостални кандидат).

За изборе је припремљено више од 94.000 бирачких мјеста и одштампано 113,6 милиона гласачких листића. Моћи ће се гласати и електронским путем, ако се бирач претходно регистровао у наведеном систему.

ЦИК ће саопштити прелиминарне резултате гласања ујутру, 18. марта. Комисија ће изаћи са првим резултатима у 21:00, 17. марта.

Од 25. фебруара до 14. марта се гласало на удаљеним и тешко приступачним мјестима, укључујући на поларним станицама и на бродовима на мору. Руси у иностранству су у дипломатским представништвима могли да искористе своје право гласа. Гласање се обавља на 288 бирачких мјеста у 144 земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана