Платформа X ће дозволити оглашавање кандидата уочи избора у САД

Tanjug
Foto: Arhiva

САН ФРАНЦИСКО- Платформа X (Твитер) саопштила је данас да ће дозволити политичко оглашавање кандидата и политичких партија и проширити свој безбједносни и изборни тим уочи предсједничких избора у Сједињеним Америчким Државама 2024.

Прије него што је милијардер Илон Маск купио компанију у октобру, Твитер је забранио све политичке огласе широм свијета од 2019. 

У јануару је Твитер укинуо забрану и дозволио у САД ''огласе засноване на узроцима'' који подижу свест о питањима као што су регистрација бирача. 

Такође је најавио да планира да прошири типове политичких реклама које ће дозволити на платформи, преноси Ројтерс. 

Потез којим се дозвољавају сви политички огласи у САД могао би помоћи X-у да повећа приход у време када су многи оглашивачи побегли или смањили оглашавање на платформи из страха да ће се појавити у оквиру неприкладног садржаја, оцењује британска агенција.

У посту на блогу, платформа X данас је саопштила да ће проширити своје тимове за борбу против манипулације садржајем и „насталих претњи“.

Компанија је саопштила да ће створити глобални центар за транспарентност оглашавања, који ће корисницима омогућити да виде које политичке рекламе се промовишу на платформи, и додала је да ће наставити да забрањује политичке огласе који шире лажне информације или настоје да подрију поверење јавности у изборе.

Друштвена мрежа X, као и друге платформе, дуго је била на мети критика, јер не чини довољно да спречи обмањујући или лажни садржај током избора.

Од Маскове аквизиције, X се посебно суочио са питањима о својој спремности за америчке председничке изборе након отпуштања хиљада запослених, укључујући оне који су радили у тиму за поверење и безбjедност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана