Пјонгјанг затворен због болести: Грађанима наређено да четири пута дневно мјере температуру

Срна

ПЈОНГЈАНГ - Сјевернокорејске власти у главном граду Пјонгјангу наредиле су затварање града на пет дана због недефинисане респираторне болести, објавили су Амбасада Русије и медији из Јужне Кореје цитирајући владино обавјештење.

У обавјештењу се наводи да је “успостављен специјални антиепидемијски период”, а стране делегације су позване да задрже своје особље у затвореном. Грађанима је наређено да мјере температуру четири пута на дан и да резулатте достављају болници путем телефона.

У информацији се не помиње ковид 19, али се указује на “повећање обима прехладе и других респираторних болести током зиме”. Вијест о затварању у Пјонгјангу први је пренио јужнокорејски веб сајт “НК њуз”, који прати дешавања у Сјеверној Кореји.

Јуче је овај медиј пренио да становници Пјонгјанга праве залихе робе у очекивању стриктнијих мјера. За сада није јасно да ли је мјера затварања уведена у другим дијеловима земље.

Сјеверна Кореја је забиљежила први случај ковида 19 прошле године, али је у августу прогласила побједу над вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана