Пјонгјанг оштро осудио упад Украјине у Курску област

Танјуг
Foto: Taнјуг

ПЈОНГЈАНГ - Сјеверна Кореја оштро је осудила упад Украјине на територију Курске области у Русији, оцијенивши да је ријеч о неопростивом чину терора који је подржан од Вашингтона и Запада.

Пјонгјанг је у саопштењу поручио да ће увијек стајати уз Русију док она настоји да заштити свој суверенитет, преноси Ројтерс позивајући се на сјевернокорејску државну агенција КЦНА.

Сјеверна Кореја оцјењује да је напад Украјине на Русију производ конфронтационе политике Сједињених Америчких Држава према Русији и да та политика ситуацију помјера на ивицу Трећег свјетског рата.

Пјонгјанг је у протеклој години драстично унапредио односе са Русијом кроз два самита лидера две земље који су се обавезали на ближу сарадњу у свим областима, наводи Ројтерс.

У јуну су лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун и руски предсједник Владимир Путин потписали споразум у Пјонгјангу о свеобухватном стратешком партнерству, који је укључивао међусобни одбрамбени споразум.

Јужна Кореја, Украјина и Сједињене Америчке Државе оптужују Сјеверну Кореју да испоручује артиљеријско орудје и ракете Русији за употребу у рату против Украјине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана