Пилот оптужен за убиство након рушења балона и погибије двоје људи

Танјуг
Пилот оптужен за убиство након рушења балона и погибије двоје људи

МЕКСИКО СИТИ- Пилот балона на врућ ваздух, који се недавно запалио и срушио недалеко од пирамида Теотивакан у Мексику, када су погинуле двије особе, оптужен је за убиство. У несрећи, до које је дошло 1. априла, погинуо је брачни пар из Мексика, док је њихова кћерка повијеђена.

Вожње балоном на врућ ваздух изнад археолошког налазишта Теотивакан, недалеко од Мексико Ситија, јако су популарне, али балон који се срушио није регистрован у Федерацији балона на вруćи ваздух Теотивакана, наводе из овог удружења.

На снимку инцидента види се како гори корпа балона, а званичници су саопштили да су путници из ње искочили док је балон и даље био високо. У несрећи су погинули 50-годишњи мушкарац и његова 39-годишња супруга, док је њихова 13-годишња кћерка задобила опекотине и прелом кости, преноси Би-Би-Си.

Пилот авиона је, такође, повређен у несрећи. Локални медији пренели су да су брачни пар Хосе Едгар Ноласко и Виридиана Бесерил резервисали лет балоном на врућ ваздух како би прославио 39. рођендан Виридиане Басерил.

Из канцеларије тужилаштва за сада нису објавили детаље о томе шта је могло да изазове да се балон запали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана