Пијани мушкарац усмjеравао саобраћај, тврдио да помаже полицији

Танјуг
Foto: tvn24.pl

ВАРШАВА - Због угрожавања, блокирања и ометања саобраћаја кажњен је 31-годишњи страни држављанин који је усмjеравао возила под дејством алкохола на кружном току у Белхатову у Пољској.

Како је данас саопштила портпаролка полиције у Белхатову, Ивона Касевска, необична интервенција догодила се у Белхатову у срijеду 1. новембра око 17.30.  

Дежурни полицајац у локалној полицијској станици добио је пријаву да мушкарац усмjерава саобраћај на кружној раскрсници, преноси агенција ПАП.

Како наводи Касевска, пријаву је поднiо учесник у саобраћају који је због неодговорног понашања пjешака био принуђен да заустави свој аутомобил на кружном току. 

"Свjедок је пријавио да је мушкарац изненада истрчао на улицу, директно испред возила које је наишло, приморавајући возача да нагло закочи. Поред тога, блокирао је саобраћај и давао сигнале осталим возачима, наређујући им да уђу у кружни ток. Човек се на исти начин понашао и према другим возачима, сигнализирајући једнима да стану, а другима да наставе да возе", рекла је она. 

Портпаролка је додала да је мушкарац возачима који су му се обратили објаснио да помаже полицији.

Захваљујући реакцији других возача и полицајаца који су дошли на лице мjеста, нико није поврijеђен. 

Страни држављанин је приведен а након отрежњења, против њега је поднијета кривична пријава за угрожавање саобраћаја на путевима и блокирање и ометање саобраћаја. 

Пред судом се појавио по убрзаном поступку. Кажњен је са 2500 злота (близу 600 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана