Петогодишња дјевојчица спасила живот брату, родитељи погинули у несрећи

ГС
Са мјеста несреће
Foto: CNN | Са мјеста несреће

ПЕРТ - Петогодишња дјевојчица је спасила живот свом млађем брату након што су њихови родитељи погинули у саобраћајној несрећи, остављајући троје мале дјеце заробљенима у олупини више од два дана у забаченом дијелу руралне Западне Аустралије, саопштио је Nine News, подружница CNN-а.

Полиција Западне Аустралије је саопштила како је породични аутомобил Ланд Ровер пронађен јуче у Кондинину, око 280 километара источно од града Перта.

Родитељи Синди Бредок (25) и Џејк Деј (28) проглашени су мртвима на мјесту догађаја, док је њихово троје дјеце преживјело несрећу, преноси "Дневни аваз".

Нису дошли на прославу

Међутим, дјеца су остала заробљена у возилу са својим мртвим родитељима на високим температурама док их није открио забринути члан породице. Нестанак петерочлане породице, укључујући дјевојчицу и њена два брата, у доби од једне и двије године, пријављен је дан раније јер нису стигли на прославу Божића.

Рођак Мајкл Рид је потврдио да је дјевојчица спасила живот свом најмлађем брату ослободивши га из дјечије сједалице.

Откопчала га из сједалице

- Да није било 5-годишњакиње која је откопчала копчу аутосједалице једногодишњака, он данас не би био с нама. Дјевојчица вјеројатно неће бити свјесна тога још неколико година - изјавио је Рид.

Рид је казао да су дјеца била изложена још већим мукама због високе температуре.

- Били су заглављени у ауту 55 сати на врућини од 30 Целзијусових степени. Нико не зна кроз што су прошли - додао је.

Из полиције су потврдили да су дјеца превезена у болницу с тешком дехидрацијом. Њихове повреде нису опасне по живот и очекује се да ће бити отпуштена из болнице сљедећих дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана