ФСБ: Украјински националисти потиснути из региона Брјанск на територију Украјине

Г.С.
ФСБ: Украјински националисти потиснути из региона Брјанск на територију Украјине

МОСКВА - Руска Федерална служба безбједности саопштила је вечерас да су "украјински националисти, који су извршили напад на област Брјанска" потиснути на територију Украјине.

"Као резултат предузетих мјера, налет украјинских националиста у Климовском округу Брјанске области је заустављен. Да би се избјегле цивилне жртве и оштећење цивилне инфраструктуре, непријатељ је потиснут на територију Украјине", наводи се у саопштењу, пренијела је РИА Новости.

Гувернер региона Олександр Богомаз је рано јутрос извијестио да се украјинска диверзантска група инфилтрирала на територију Брјанске области.

Додаје се да су у Љубечанима диверзанти пуцали на аутомобил и убили два цивила.

Осим тога, у селу Сушани, које се такође налази у Климовском округу, запаљена је стамбена зграда од пројектила испаљеног из дрона.

Песков: Упад украјинске војске у Бријанск је терористички напад

Упад украјинске војске у Бријанску област је терористички напад, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То је напад терориста. Предузимају се мјере за њихову елиминацију", рекао је Песков.

Одговарајући на питање о мјерама које би Москва могла да предузме на међународној сцени послије овог напада, Песков је нагласио да "Русија стално скреће пажњу свјетске јавности на нападе украјинских терориста".

Предсједник Владимир Путин раније је рекао да су украјински диверзанти пуцали на цивиле у, како је рекао, "терористичком акту" близу границе Русије са Украјином. Украјина је оптужила Русију за инсценирање лажне "провокације", пренио је Ројтерс. /крај/дд

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана