Песков: Тврдње Запада да би Русија могла стајати иза смрти Пригожина су апсолутна лаж

Срна
Песков: Тврдње Запада да би Русија могла стајати иза смрти Пригожина су апсолутна лаж

МОСКВА - У западним државама постоје многе спекулације о паду авиона за који се тврди да је у њему био вођа приватне војне компаније “Вагнер” Јевгениј Пригожин, а све то је апсолутна лаж, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Руско Министарство за ванредне ситуације саопштило је у сриједу, 23. августа, да се приватни авион “ембраер легаси”, на путу из Москве за Санкт Петербург, срушио у Тверској области, при чему је погинуло свих десет људи у њему.
Федерална агенција за ваздушни саобраћај “Росавијација” саопштила је да је Пригожин био у авиону.

На питање о истрази, Песков је рекао да и даље има мало чињеница, уз напомену да ће више детаља морати бити разјашњено током истраге, чији ће званични резултати бити објављени.

-Сада се доста спекулише о овој катастрофи и трагичној погибији путника у авиону, укључујући Јевгенија Пригожина. Наравно, на Западу се све те спекулације сервирају из одређеног угла. Све ово је апсолутна лаж - рекао је Песков новинарима коментаришући бројне изјаве западних званичника о томе да је Пригожин убијен према инструкцијама Кремља.

Песков је истакао да руски предсједник Владимир Путин у посљедње вријеме није имао никакве састанке са Пригожином.

Према његовим ријечима, још није познато да ли ће Путин ићи на Пригожинову сахрану, јер генерално има густ распоред.

Коментаришући статус “Вагнера”, Песков је рекао да та група не постоји де јуре као структура и да је зато тешко рећи каква ће јој бити будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана