Песков: Тренутно не постоје предуслови за мирне преговоре

Танјуг
Песков: Тренутно не постоје предуслови за мирне преговоре

МОСКВА - Тренутно не постоје предуслови за мирне преговоре о Украјини, изјавио је данас портпарол руског предсједника Дмитриј Песков.

-У овом тренутку је више него очигледно да не постоје предуслови за такве преговоре - рекао је Песков на брифингу, коментаришући могућност преговора о мирном рјешењу украјинског сукоба.

Према његовим ријечима, напади Кијева, попут инвазије на Курску област, ескалирају тензије до крајњих граница.

Коментаришући изјаву предсједника Украјине Володимира Зеленског да припрема "план за побједу над Русијом", Песков је нагласио да је Русија свјесна "суштине кијевског режима" и да ће остварити своје циљеве.

-Ово није први пут да чујемо овакве изјаве од представника кијевског режима, свјесни смо суштине овог режима, настављамо нашу специјалну војну операцију и остварићемо све наше циљеве - рекао је Песков, преноси РИА Новости.

Песков се сагласио са изјавом кандидата за предсједника САД Доналда Трампа о пријетњи трећег свјетског рата послије напада Оружаних снага Украјине у Курској области, напомињући да "постоји разлог за забринутост".

Он је навео и да индијски премијер Нарендра Моди у телефонском разговору са руским предсједником Владимиром Путином није предложио план за мирно рјешавање ситуације у Украјини уз учешће Индије и указао на приврженост Индије мирном рјешењу украјинског сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана