Песков: Шојгуова нова функција важан државни положај

Танјуг
Foto: Танјуг

МОСКВА - Бивши министар одбране Сергеј Шојгу, који је постао секретар Савјета безбедности Руске Федерације, преузео је важну државну функцију и она подразумјева директан контакт са предсједником, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је, одговарајући на питање новинара да ли се Шојгуов прелазак на нову функцију може сматрати деградацијом, Песков је рекао да није прикладно постављати питање на тај начин и истакао да је Шојгуова нова функција веома висока позиција и да има огромну улогу за земљу.

„Наравно, шеф овог тијела је у сталном директном контакту са шефом државе и сноси велику одговорност”, нагласио је Песков, а преноси Интерфакс.

Осврћући се на то што је амерички предсједник Џо Бајден потписао закон о забрани увоза руског уранијума у САД, Песков је рекао да за руску нуклеарну индустрију таква одлука Вашингтона није критична.

„Американцима је тешко да се такмиче са нама у међународној арени и чим им постане тешко да се такмиче, не презају ни од чега, укључујући мјере које, у ствари, изопачују, искривљују и крше све стандарде и принципе међународне трговине”, рекао је Песков.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана