Песков: Путин спреман да преговара само о постизању циљева специјалне операције

Танјуг
Песков: Путин спреман да преговара само о постизању циљева специјалне операције

МОСКВА - Предсjедник Русије Владимир Путин спреман је на преговоре о Украјини само за постизање циљева специјалне војне операције, изјавио је за "Њујорк тајмс" портпарол предсjедника Русије Дмитриј Песков.

Коментаришући информацију тог листа, да је Путин наводно наговијестио своју спремност да преговара о прекиду ватре у Украјини на тренутној линији контакта, Песков је рекао да су те тезе "нетачне у свом концепту", пренио је ТАСС.

"Путин је заиста спреман за преговоре, рекао је тако", казао је Песков и истакао да је Русија и даље спремна за преговоре, али само да постигне своје циљеве.

Путин је 14. децембра на конференцији за новинаре рекао да ће у Украјини бити мира када Русија оствари циљеве Сјеверног војног округа, који остају непромијењени.

Предсједник Русије не планира да честита Нову годину лидерима непријатељских земаља, али ће честитати лидерима држава пријатељских Русији, рекао је новинарима Песков, пренијела је агенција РИА Новости.

"Неће бити непријатељских (честитака), биће пријатељских", рекао је Песков новинарима.

Истовремено, Путинов портпарол је казао да је предсједник Русије заправо већ одржао завршни састанак са Кабинетом министара ове недјеље и да се не планира одржавање другог састанка прије краја године.

"Са владом - не. У ствари, већ је одржан када су постојали национални пројекти. У ствари, већ је одржан", рекао је Песков одговарајући на питање да ли ће Путин одржати традиционални састанак са владом слиједеће недјеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана