Песков: Прерано је разговарати о Путиновој кандидатури за предсједника 2024.

Танјуг
Песков: Прерано је разговарати о Путиновој кандидатури за предсједника 2024.

МОСКВА- Руски предсједник Владимир Путин још није саопштио да ли ће се кандидовати за предсједника 2024. године, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

-За сада нисмо расположени за изборну кампању - Путин има много посла. Нисмо чули никакве најаве од њега да ли ће се кандидовати за предсједника или неће. Дакле, још је мало прерано. Само треба да будемо стрпљиви - рекао је „Песков“ за лист Известија, одговарајући на питање да ли је Путин већ одлучио да се кандидује за реизбор.

Прес-секретар предсједника Русије је такође примијетио да је у контексту руске  операције у Украјини било приједлога да се одложе предстојећи септембарски регионални и локални избори у земљи и предсједнички избори 2024. године.

-Али, чули смо да је предсједник поручио у Савезној скупштини да ови и други избори треба да буду одржани, да је то саставни дио развоја нашег друштва и политичког система - нагласио је Песков.

Према писању руског листа, Путин је у јулу прошле године истакао да би сама чињеница да има право да буде изабран за нови мандат стабилизовала ситуацију у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана