Песков: Пољска прилично агресивна земља, Минск и Москва у приправности

Танјуг
Песков: Пољска прилично агресивна земља, Минск и Москва у приправности

МОСКВА - Портпарол Кремља Дмитриј Песков оцијенио је данас да је Пољска “прилично агресивна” земља која се мијеша у туђе унутрашње послове, додајући да за Бјелорусију то није “најкомфорнији” сусјед и да су Минск и Москва у приправности.

-Сусједство са Пољском није најкомфорније за наше бјелоруске пријатеље: земља је прилично агресивна, не преза од субверзивних активности, мијешања у унутрашње ствари, али у овом случају наши бјелоруски пријатељи и савезници и ми смо у приправности у свјетлу тих потенцијалних пријетњи које би могле доћи из Пољске- рекао је Песков, преноси агенција РИА Новости. Додао је да Москва предвиђа да ће се трвења између Кијева и Варшаве појачавати, као и са другим земљама ЕУ, а да Русија наставља “специјалну операцију” како би постигла циљеве које је поставила.

Песков је то рекао одговарајући на питање новинара да ли најновији развој догађаја у односима Варшаве и Кијева покрећу питања са безбједносне тачке гледишта.

Премијер Пољске Матеуш Моравјецки претходно је изјавио је да је Пољска престала да испоручује оружје Украјини, док је прес-секретар пољске владе Пјотр Милер касније рекао да Пољска Кијеву испоручује оружје само у складу са раније постигнутим договорима, наводи РИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана