Песков открио шта је Путин радио током дебате Бајдена и Трампа

ГС
Foto: Агенције

МОСКВА- Руски предсједник Владимир Путин одлучио је да спава умјесто да гледа дебату између америчког предсједника Џоа Бајдена и републиканског противника Доналда Трампа.

"Мислим да не можете очекивати да ће руски предсједник подесити аларм, пробудити се усред ноћи и гледати дебату. За нас то није велики догађај", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Дебата је почела у 21 час, што је у Москви 4 сата ујутро. Бајден се мучио током дебате, често муцајући и паузирајући, због чега су неке демократе рекле да би требало да се повуче из изборне трке. Песков је без ироније додао да се Русија никада није мијешала у изборне кампање и да уопште нема намјеру да коментарише дебату.

Државна новинска агенција РИА објавила је колико пута су Бајден и Трамп споменули име Владимира Путина (по седам пута) и Русије (Трамп: 16, Бајден: 0).

Руски медији су се највише фокусирали на Бајденове коментаре да Кремљ неће стати на освајању Украјине и да жели да поново успостави Совјетску империју и на његов опис Путина као ратног злочинца, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана