Песков одговорио: Ево да ли су терористи мучени након хапшења

ГС
Песков одговорио: Ево да ли су терористи мучени након хапшења

МОСКВА – У телефонском разговору с страним новинарима, Дмитри Песков, портпарол руског предсједника Владимира Путина, добио је питање о томе како коментарише да су на тијелима терориста ухапшеним због терористичког напада у Москви видљиви знакови мучења.

"На снимцима приликом извођења на суд примјетно је да оптужени има видљиве знакове насиља: модрице, отечено лице, завијену главу сву у крви, један од њих је у инвалидским колицима и затворених очију. Раније су се на интернету појавили видео записи и фотографије које сугеришу мучење. Шта им се догодило и како то можете коментарисати", гласило је питање.

На ово питање Песков је одбио да одговори, намјерно нагласивши двозначност његових ријечи. Наиме, Песков је рекао "ово питање оставља без одговора".

На неким телеграм каналима које су снимили руски специјалци након хапшења видљиво је да су терористи ударани рукама, ногама и оружјем, а на једном снимку се види како једном терористи особа с ножем сијече уво, које потом држи у руци. Још нема званичне потврде да се ради о аутентичном снимку, али један ухапшени терориста који се појавио на суду има завој на глави који је пун крви.

Си-Ен-Ен пише да је Песков такође је одбио коментирати тврдње групе Исламска држава да је она извела напад. Песков је упитан како може објаснити чињеницу да званичници нису споменули ИСИС међу верзијама овог терористичког напада, а Песков је објаснио да је то зато што је истрага још у току.

"Увиђај је у току. Понављам још једном, овдје треба сачекати информације наших званичних агенција за провођење закона које се баве овим питањем", рекао је Песков.

Све више руских медија сугерише да постоји веза између Украјине и терориста који су извршили покољ, што украјинске власти енергично демантују.

Подсјећања ради, у терористичком нападу у петак навече у Москви убијено је најмање 137 људи, међу којима су и дјеца, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана