Песков: Нове регулативе немају никакве везе са мобилизацијом

Срна
Песков: Нове регулативе немају никакве везе са мобилизацијом

МОСКВА - Нацрт закона о јединственом регистру особа погодних за служење војног рока није повезан са мобилизацијоим, већ са војном регистрацијом, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"И даље има много питања, попут електронске поште, како ће то изгледати и на основу чега.

Говори се о јавној служби, али то није обавезно. Овај рад је апсолутно неопходан јер је потребно побољшати и модернизовати војни рачуноводствени систем", нагласио је Песков.

Он је подсјетио да је било разговора о дигитализацији овог сектора након што су се појавили проблеми у раној фази специјалне војне операције.

Нешто раније су објављени амандмани, према којима, руски држављани који су добили позив за регрутацију не смију да напусте Русију док се не појаве у војном регистру и канцеларији за мобилизацију.

Предсједник Комитета за одбрану руске у Државној думи Андреј Картаполов изјавио је да се обавјештење о регрутацији сматра примљеним од момента када је постављено на личном профилу особе погодне за војну службу. У документима се додаје да регрутација грађана погодних за службу у резервним оружаним снагама може бити извршена и без личног присуства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана