Песков : Москва није примила захтјев Кијева за преношење тијела страдалих заробљеника

ГС/Agencije
Песков : Москва није примила захтјев Кијева за преношење тијела страдалих заробљеника

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 709. дан.Русија је током ноћи извела нови масовни напад беспилотним летјелицама на јужне и централне регионе Украјине.Власти у Кијеву спремне су да почине било какав злочин ради остварења себичних циљева и не зазиру од истребљења сопствених грађана, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Шојгу: Кијев спреман за било какав злочин ради остварења себичних циљева

Власти у Кијеву спремне су да почине било какав злочин ради остварења себичних циљева и не зазиру од истребљења сопствених грађана, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

- Кијевске власти не зазиру од истребљења сопствених грађана. Тако је прошле седмице са украјинске територије нападнут и оборен руски транспортни авион са украјинским војницима који су требали да буду размијењени. То показује срамну природу поступака Кијева, који је спреман да изврши било какав злочин како би испунио себичне циљеве - рекао је Шојгу на састанку са руководством Оружаних снага Русије.

Он је додао да руске борбене групе настављају да врше мисије које је одредио главнокомандујући Оружаних снага, јавио је ТАСС.

Француска потврдила смрт двојице њених хуманитарних радника у Украјини

Француски министар спољних послова Стефан Сежорне потврдио је данас да су два њена хуманитарна радника погинула у нападу руских дронова на град Берислав у јужном украјинском регион Херсону.

-Руско варварство циљало је цивиле у Украјини. Два француска хуманитарна радника платила су својим животом за сарадњу са украјинским народом, троје је повријеђено - написао је Сежорне у објави на друштвеној мрежи Икс, додајући да ће „Русија морати да одговара за своје злочине“.

Француски предсједник Емануел Макрон јучерашњи напад у области Херсон, у коме су страдала два француска хуманитарна радника, назвао је “кукавичким и срамотним чином”, преноси Ројтерс.

-Моја подршка иде свим волонтерима који помажу друге нације - додао је Макрон. Претходно је гувернер Херсона Олександер Прокудин на апликацији за размјену порука Телеграм пренио да су у руском нападу на град Берислав страдала два француска држављана, док су рањена три припадника друге националности.

Берислав се налази на западној обали реке Дњепар у херсонској области, који су руске снаге напустиле крајем 2022. године.

Песков : Москва није примила захтјев Кијева за преношење тијела страдалих заробљеника

Администрација руског предсједника Владимира Путина није примила захтјев Кијева за преношење тијела заробљеника који су погинули приликом обарања “иљушина” изнад Белгородске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

- Администрација није примила никакав захтјев у том смислу - истакао је Песков за “Спутњик”.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је 31. јануара да је истрагом утврђено да је авион “Ил-76” оборен америчким системом “патриота”.

Анализом посмртних остатака утврђено је да је након обарања авиона “Ил-76” погинуло шест чланова посаде, три војна полицајца и 65 украјинских ратних заробљеника, а истражиоци су идентификовали жртве, саопштио је јуче руски Истражни комитет.

Кијев: Русија током ноћи извела нови масовни удар дроновима, Криви Рог без струје

Русија је током ноћи извела нови масовни напад беспилотним летјелицама на јужне и централне регионе Украјине.

У Кривом Рогу у нападу је оштећена трафостаница, због чега су домаћинства и индустријски потрошачи у граду без струје.

Тренутно је без струје 40.000 потрошача, наводи Униан.

Ваздухопловство Оружаних снага Украјине саопштило је да су руске снаге током ноћи напале Украјину са 24 јуришна дрона Шахед-136/131, а да је украјинска ПВО уништила 11 дронова.

Најмање седам руских ударних дронова промашило је циљеве, наведено је у саопштењу, преноси Укринформ.

Украјинска војска саопштила је да се посљедице напада још утврђују на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана