Песков: Лажне информације о мијешању Москве у изборе у Турској

Срна
Песков: Лажне информације о мијешању Москве у изборе у Турској

МОСКВА - Свако ко шири информације о наводном мијешању Русије у предсједничке и парламентарне изборе у Турској је лажов, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је одбацио гласине о наводном мијешању Русије у изборе, након што је турски предсједнички кандидат Кемал Килиџдароглу на “Твитеру” позвао Москву да се не мијеша у изборе.

-Оштро одбацујемо такве изјаве и званично изјављујемо да нема мијешања. Уколико је неко прослиједио такве информације господину Килиџдароглуу, онда су они лажови. То је све што могу да кажем - навео је Песков у обраћању новинарима у Москви.

Према његовим ријечима, Русија веома цијени билатералне односе са Турском, јер је Анкара до сада заузимала веома одговоран, суверен и смислен став у вези са низом тренутних регионалних и глобалних проблема, јавио је ТАСС.

-Тај став је веома сличан нашем. Земља која цијени билатералне односе посебно ће пазити да не уради ништа против свог партнера - нагласио је Песков.

Песков је подсјетио да је Москва у више наврата наглашавала да се не мијеша у унутрашња питања и изборне процесе других земаља, те да Русија наставља да шаље такву поруку.

Он је поручио да Килиџдароглу треба да се сјети “шта су Американци урадили”, напоменувши да су они потрошили десетине милиона долара на истраге и дошли до закључка да се Русија није мијешала у изборе у САД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана