Песков: Конфисковање руске имовине незаконито по међународном праву

Танјуг
Песков: Конфисковање руске имовине незаконито по међународном праву

МОСКВА- Покушаји конфискације руске имовине незаконити су према међународном праву и све земље које подрже ову идеју, осјетиће од тога посљедице, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

''Јасно је да естонске власти желе да буду добри ђаци и у овој области направе преседан. Какве год мјере биле предузете у том контексту, биће апсолутно безначајне и незаконите са становишта међународног права, и, наравно, оставиће посљедице на оне земље које се бар некако приклоне тој идеји'', рекао је Песков, преноси ТАС С.

Он је оцијенио да су САД и НАТО ''де факто'' постали индиректна страна у сукобу у Украјини, тако што су преплавили Украјину оружјем, технологијом, и обавјештајним подацима.

Он је одбацио као нетачне објаве са друштвене мреже Телеграм у којима се наводи да је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев разговарао у Турској са бившим специјалним представником САД за преговоре о Украјини Куртом Волкером и подсекретаром за политичка питања Викторијом Нуланд.

''Могу само да поновим своју јучерашну поруку да каналима на Телеграму не треба придавати велики значај'', закључио је Песков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана