Песков: Клинтонова замијенила појмове оптужујући Русију и Путина за ширење НАТО

Танјуг
Песков: Клинтонова замијенила појмове оптужујући Русију и Путина за ширење НАТО

МОСКВА - Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон покушава да промијени појмове кад оптужује Русију и предсједника Русије Владимира Путина за ширење НАТО, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Госпођа Клинтон је међу нама позната по својим покушајима да све преокрене наглавачке и промијени појмове", рекао је он.

Песков је истакао да што се тиче редослиједа поступака Путина, вјероватно је неопходно подсјетити Клинтонову на бројне таласе ширења НАТО и приближавање војне инфраструктуре алијансе до границе Русије.

Према његовим ријечима, предсједник Русије је упорно позивао западне земље да разговарају о овом питању и потпишу документ чији је нацрт припремљен, али су стране колеге одлучно одбијале да разговарају о било чему.

"И овде постаје потпуно јасно шта је био повод за специјалну војну операцију која се изводи и траје", закључио је он.

Клинтонова је јуче током говора у Стејт департменту исмијавала Путинову забринутост због проширења НАТО, рекавши да је ширење НАТО посљедица руске политике, пренио је НДТВ.

"Штета Владимире. Сам си то урадио", истакла је Клинтонова и додала да као што су увијек говорили, људи нису приморани да се прикључе НАТО, већ бирају и желе да уђу у НАТО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана