Песков: Кијев мора да прихвати нову реалност ма колико болна била

Срна
Песков: Кијев мора да прихвати нову реалност ма колико болна била

МОСКВА - Русија преферира мирно рјешење украјинског сукоба, а уколико друга страна то не прихвата онда ће специјална војна операција бити настављена, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

-Украјина је могла да тражи мирно рјешење уз мању цијену, али то није успјела у марту 2022. године. Учествовање у сличним разговорима као 2022. године сада је сасвим друга прича и кијевски режим ће морати да прихвати ову нову реалност, ма колико болна била - рекао је Песков.

Говорећи о почетку специјалне војне операције, Песков је рекао да је то била “екстремна мјера” спроведена након што је искључена могућност било каквог разговора о руским легитимним забринутостима.

-За нас је најважније да постигнемо своје циљеве, по могућности мирним путем. Ако друга страна не прихвата тај миран начин, онда ће се специјална војна операција наставити - рекао је Песков у интервјуу за руску телевизијску станицу “Русија-1”.

Према његовим ријечима, циљеви руске специјалне војне операције били су релевантни и прије него што је покренута у фебруару 2022. године.

Песков је подсјетио да је руски предсједник Владимир Путин у више наврата сугерисао да се релевантне забринутости Москве рјешавају кроз дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана