Песков: Карлсон сам предложио интервју са Путином

Танјуг
Песков: Карлсон сам предложио интервју са Путином

МОСКВА - Амерички новинар Такер Карлсон сам је предложио да уради интервју са руским предсједником Владимиром Путином, а Путин је прилично брзо пристао, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

-Заиста, он нас је сам контактирао, предложио је интервју. Активно смо прегледали његове материјале, погледали његову публику, погледали колико уравнотежено покрива одређена питања. И дошли смо до закључка да препоручимо предсједнику да да интервју -рекао је Песков за ТВ Русија 1.

Песков је рекао да је Карлсон предвидио да ће се подићи прашина око интервјуа са Путином, али да је интервју самом новинару повећао популарност, преноси РИА Новости.

-И сада му је, колико разумијем, тешко. С друге стране, као прилично паметан човјек, мислим да је предвидио да ће узбуркати емоције - рекао је Песков.

Оцијенио је да Запад постаје све непредвидивији, додајући да је Кремљ био забринут да ће и прије почетка интервјуа са Путином доћи до "прогона" Карлсона, што се и десило.

Амерички новинар Такер Карлсон објавио је интервју са Путином на свом сајту, као и на друштвеним мрежама Икс и Јутјуб.

То је први интервју Путина за неки западни медиј од напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године.

Посјета Карслона Русији и интервју са Путином наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара и прије него што је интервју објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана