Песков: И ако побиједи на изборима Трамп нема чаробни штапић

Танјуг
Песков: И ако побиједи на изборима Трамп нема чаробни штапић

МОСКВА - Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас у разговору са водитељем емисије Кремљ Павлом Зарубином да сумња да Доналд Трамп, ако буде изабран за предсједника Сједињених Држава, има чаробни штапић да ријеши украјински сукоб у року од 24 сата.

-Мислим да не постоји чаробни штапић да се било шта уради у року од 24 сата. Чак ако и претпоставимо да следећи предсједник САД током свог инаугурационог обраћања да изјаву да се САД залажу за мир и због тога прекидају подршку Украјини, заустављају све програме војне помоћи и позивају дијве стране да сједну за преговарачки сто, у нечијим главама се неће ништа промијенити, посебно не у Кијеву - рекао је Песков, преноси ТАСС.

Трамп је више пута обећавао да ће ријешити украјински сукоб и прије своје инаугурације и напоменуо је да ће, уколико побиједи на изборима, одмах лично позвати руског лидера Владимира Путина и актуелног предсједника Украјине Владимира Зеленског да почну преговоре.

-Ово би могло да се замисли само хипотетички. То је прије нешто из домена фантазије - рекао је портпарол руског предсједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана