Песков: Екстремно неодговорна изјава Остина

СРНА
Песков: Екстремно неодговорна изјава Остина

МОСКВА - Министар одбране САД Лојд Остин изнио је екстремно неодговорну изјаву о могућности директног сукоба НАТО-а и Русије у случају пораза Украјине, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То је само још једна од екстремно неодговорних изјава које смо чули у посљедњим данима. Чујемо екстремно екстремно неодговорне изјаве из бројних европских пријестоница, а сада оне долазе и преко океана. Те изјаве воде ка даљој ескалацији тензија, иако једва да је остао било какав простор за ескалацију", навео је Песков.

Према његовим ријечима, најважније је то да такве изјаве де факто показују поглед Алијансе на свијет, пошто НАТО сматра Украјину својом територијом, јавио је ТАСС.

"То још једном показује апсолутну исправност поступака Русије, као и исправност и оправданост специјалне војне операције", нагласио је Песков.

На питање да ли изјаве Остина значе да неће бити преговора о стратешкој стабилности између Русије и САД, Песков је напоменуо да Остин није поменуо било шта у вези с тим питањем.

Остин је раније изразио увјерење да ће се "НАТО борити против Русије" у случају пораза Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана