Песков: Дискусије без Русије о тзв. формули мира могуће, али немају перспективу

Танјуг
Foto: РБК.ру

МОСКВА - Дискусије без Русије о такозваној формули мира, коју је предложила Украјина, могуће су, али немају перспективу, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је истакао да су било какве дискусије без учешћа Русије могуће, али да немају никакве шансе да дају резултате, пренио је ТАСС.

Састанак савјетника за националну безбједност више земаља у Давосу о такозваној формули мира коју је предложила украјинска страна одржан је у недјељу на иницијативу Швајцарске и Украјине а на њему није био  предсједник Украјине Володимир Зеленски.

Зеленског је представљао шеф кабинета Андриј Јермак, који је рекао да је састанку присуствовало 18 азијских, 12 афричких и шест јужноамеричких земаља, преноси Ројтерс.

Након састанка министар спољних послова Швајцарске Ињасио Касис поручио је да Кина треба да буде укључена у напоре да се оконча рат између Украјине и Русије, као и друге земље са којима Москва одржава контакт. Он је истакао да скуп мора поплочати пут до преговора Москве и Кијева о окончању рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана