Пензионисани свештеник оптужен за убиство дјевојчице 1975. године

Танјуг
Пензионисани свештеник оптужен за убиство дјевојчице 1975. године

ФИЛАДЕЛФИЈА - Пензионисани свештеник у Џорџији оптужен је за убиство осмогодишње дјевојчице чији су остаци прије скоро пола вијека пронађени на југоистоку америчке савезне државе Пенсилванија.

Дејвид Зандстра (83) из предграђа Атланте, у Џорџији, оптужен је за кривично дјело убиство првог, другог и трећег степена и отмицу маљолетне особе 1975. године, преноси АП.

Окружни тужилац Џек Столштајмер рекао је новинарима да је оптужени "чудовиште" и "најгора ноћна мора сваког родитеља".

-Ово је човјек који је немилосрдни дечји предатор, а који се понашао као да је пријатељ, комшија и Божји човјек. Он је убио ову јадну дјевојчицу - рекао је Столштајмер.

Додао је да се Зандстра, након што је убио дјевојчицу која га је познавала и која му је вјеровала, "понашао као да је породични пријатељ, не само током њене сахране, већ и годинама послије".

Харингтон је нестала средином августа 1975. године док је шетала од своје куће до цркве, гдје је Зандстра био пастор.

Њено телијо је два мјесеца касније пронашао џогер у државном парку Ридли Крик у Медији.

Харингтон, која је обично била у пратњи својих сестара, тај дан је била сама, а Зандстра, који је био један од најбољих пријатеља њеног оца, понудио јој је да је повезе.

-Када јој је понудио да је повезе његовим колима, она је наравно ушла у ауто - рекао је Столштајмер.

Он ју је потом одвео у шуму гдје ју је ударио у главу и покрио њено тијело.

Када се вратио у цркву, понашао се као да се ништа није догодило, а када је отац осмогодишње дјевојчице од њега затражио помоћ, Зандстра је био први који је позвао полицију.

Наредних дана, стотине људи је претраживао шуму, а власти су подијелиле 2.000 летака и успоставиле су 24-часовну линију која је примила стотине позива.

Тијело дјевојчице је пронађено средином октобра 1975. године, а њен доњи веш је висио са гране дрвета.

Столштајмер је рекао да су нове информације од неименованог пријатеља жртве навеле полицију да отпутује у Џорџију и испита Зандстру, за кога власти тврде да је тада признао злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана