Пентагон: Оборен неидентификовани објекат изнад језера Хјурон

Танјуг
Пентагон: Оборен неидентификовани објекат изнад језера Хјурон

ВАШИНГТОН - Пентагон је саопштио да је борбени авион Ф-16 оборио неидентификовани објекат изнад језера Хјурон у америчкој држави Мичиген, на граници са Канадом.

Објекат је, како се наводи, летио у близини америчких војних локација и представљао је не само „пријетњу за цивилно ваздухопловство, већ је био и потенцијално средство за надзор“.

Америчко министарство одбране је напоменуло да тај објекат није оцијењен као војна пријетња за објекте на земљи и да су га радари прво лоцирали изнад Монтане, а да је оборен у 19.42 часова по средњоевропском времену у недјељу, пренио је Ројтерс.

-То је био четврти објекат оборен изнад Сјеверне Америке у посљедњих недељу дана - саопштила је гувернерка Мичигена Гречен Витмер.

Неидентификовани објекат на великој надморској висини био је трећи који су оборили амерички и канадски борбени авиони, након објекта величине малог аутомобила у петак на обали Аљаске и летећег објекта изнад Јукона у Канади у суботу.

Велики балон за који је Пекинг признао да припада Кини оборен је код обала Јужне Каролине 4. фебруара.

Лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер изјавио је у недјељу за телевизију ABC да амерички званичници за националну безбjедност мисле да су објекти који су оборени изнад Аљаске и Канаде били балони.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана