Пентагон: Авион у којем је био Пригожин нису обориле ракете земља-ваздух

Танјуг
Пентагон: Авион у којем је био Пригожин нису обориле ракете земља-ваздух

ВАШИНГТОН - Портпарол Пентагона Пет Рајдер саопштио је данас да САД немају никаквих назнака да је авион у којем је био шеф руске паравојне формације ''Вагнер'' Јевгениј Пригожин, који се срушио у сриједу у руској Тверској области, оборен помоћу ракета земља-ваздух.

- Оцјењујемо да су такве информације нетачне - рекао је Рајдер и додао да Пентагон верује да је Пригожин мртав, али да то још није потврђено, преноси Гардијан.

- Јасно је да знамо да група Вагнер има много пипака, неке војне природе, неке криминалне природе у Африци. Мислим да нико неће одбацити опасност те групе, или њених остатака - рекао је Рајдер.

Он је истакао да ће амерички званичници наставити да прате активности ''Вагнера'' у Африци.

Предсједник Русије Владимир Путин изразио је раније данас саучешће породицама погинулих у авионској несрећи, у којој је, како се наводи, поред Пригожина настрадало још девет људи.

- Пригожин је био човјек сложене судбине, али талентован - рекао је Путин на састанку са вршиоцем дужности лидера самопроглашене ДНР Денисом Пушилином и додао да је група ''Вагнер'' дала значајан допринос борби против нацизма у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана