Пекинг стао у одбрану начина рјешавања епидемије

Срна
Пекинг стао у одбрану начина рјешавања епидемије

ПЕКИНГ - Кина је данас стала у одбрану начина на који је рјешавала нови талас епидемије Ковида 19 након што је амерички предсједник ДЖозеф Бајден изразио забрунутост, а Свјетска здравствена организација (СЗО) оптужила Пекинг да не износи прецизне податке о умрлим од вируса корона.

Директор СЗО за ванредне ситуације Мајк Рајан изјавио је јуче да Кина у подацима о Ковиду 19 не даје прецизну слику о ситуацији и умањује број хоспитализованих и умрлих људи од ове болести.

Кина је у децембру објавила да укида политику нулте толеранције према Ковиду 19 и да се припрема да у неђељу, 8. јануара, отвори границе.

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг рекла је данас да Кина на транспарентан начин и брзо размјењује податке о Kовиду 19 са СЗО и да је епидемиолошка ситуација под контролом.

“Чињенице су доказале да је Кина увијек и у склади са принипима легалности, благовремености, отворености и транспарентности одржавала блиску комуникацију и размјењивала је релевантне информације и податке са СЗО”, нагласила је данас Нингова.

Кина је јуче пријавила један смртан случај од Ковида 19 на свом копненом дијелу док је дан раније регистровано пет умрлих, чиме је број преминулих од почетка пандемије повећан на 5.259.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана