Педофил тврди да не може да буде депортован у Иран, јер је "прешао у хришћанство"

Танјуг
 Педофил тврди да не може да буде депортован у Иран, јер је "прешао у хришћанство"

ЛОНДОН – Педофил из Ирана, који се 14 година борио за азил у Великој Британији, тврди да не може да буде депортован у родну земљу јер је "прешао у хришћанство" и има истетовиран крст, пренио је Дејли мејл.

Сексуални преступник (45), који је описан као "опасност по заједницу", крштен је 11 дана прије него што је уложио најновију жалбу да остане у Британији.

Прошле године, имиграциони судија је одбацио његову одбрану и пресудио да његов пропуст да призна "ужас својих болесних злочина показује да није хришћанин". Међутим, како додаје лондонски лист, у "запањујућем" развоју догађаја, судију је укорио виши судија због, како се наводи, "потпуно неприкладне анализе" педофиловог "односа са Богом".

Случај, који је прегледало већ шест судија током дуготрајног циклуса жалби, поново ће ићи на имиграциони суд.

Сексуални преступник  М.М. је један од 300 миграната који су уложили жалбу Горњем имиграционом трибуналу, бранећи се да су прешли у хришћанство. Међу њима је и мушкарац (43) из Бангладеша, који је осуђен на минималну казну од 12 година због убиства жене, и 37-годишњи Сомалијац, криминалац осуђен по 12 тачака оптужнице, међу којима је оружани напад и провала.

Бивша министарка полиције Прити Пател рекла је да је случај М.М. "ужасавајући", додајући да "црква мора да престане да пружа помоћ опасним криминалцима и онима који желе да злоупотријебе британски правни систем".

-Овакви, насилни криминалци морају ићи у затвор, право из авиона. То је оно што јавност очекује - рекла је Пател.

Енглеска црква инсистира на причи да није њен посао да провјерава тражиоце азила.

Судски документи показују да је М. М. илегално ушао у Британију 2010. године, након што је побјегао из Ирана, а тада му је два пута одбијен захтјев да добије азил. Шест година касније, чекајући одлуку британских власти да ли може да остане на неодређено, осуђен је за два сексуална напада, за шта је добио 7,5 година затвора. Судски документи откривају да је починио злодјело против дјетета.

Добио је папире за депортацију 2018. године, али се онда жалио суду за људска права. Касније те године, почео је да долази у затворску капелу, а 2020. године, његова жалба је одбијена и био је близу депортације. Онда је поднио нову жалбу, рекавши да ће бити мучен и убијен у Ирану јер је напустио ислам. Такође је рекао да би био у опасности у Ирану јер је његов брат радио за BBC. У фебруару 2020. године, 11 дана након што је поднiо жалбу, он је крштен.

У марту 2021. године, судија Пол Кратерс уважио му је жалбу, уз пресуду да је М.М. постао "суштински посвећен хришћанској вjери" и да би био у "реалној опасности" у Ирану.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана