Павел упутио саучешће породицама жртава

СРНА
Павел упутио саучешће породицама жртава

ПРАГ- Чешки предсједник Петр Павел изразио је дубоко жаљење и искрено саучешће породицама жртава пуцњаве у центру Прага,јављају чешки медији.

"Шокиран сам дешавањима на Филозофском факултету Карловог универзитета. Желим да изразим дубоко жаљење и искрено саучешће породицама жртава. Желим да захвалим грађанима што су поштовали упутства снага безбједности и максимално сарађивали", рекао је Павел.

Према посљедњим подацима, 11 људи је погинуло, укључујући нападача, а око 30 је рањено у нападу у центру Прага данас послијеподне. Инцидент се догодио око 15.00 часова у згради на Тргу Јана Палаха у центру Прага.

Нападача, за кога се вјерује да је дјеловао сам, убила је полиција, а зграда је евакуисана.

Премијер Петр Фијала отказао је посјету источном дијелу земље и он је на путу за Праг.

Новинска агенција ЧТК јавила је да је полиција централне Чешке расписала потрагу за младићем у вези са насилном смрћу мушкарца у региону. Међутим, полиција не искључује повезаност са данашњом пуцњавом у центру Прага.

Полиција је расписала потрагу за мушкарцем рођеним 1999. године у вези са насилном смрћу мушкарца рођеног 1968. године. Друге информације нису познате, а истрага је у току, рекла је портпарол полиције Михаела Рихтерова агенцији ЧТК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана