Патрушев: Западне службе су створиле скоро све велике терористичке групе

Танјуг
Foto: РГ.ру

МОСКВА - Скоро све актуелне велике терористичке групе су створене, снабдјеване и финансиране од стране специјалних служби које спроводе одлуке западних земалја, изјавио је данас секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев на састанку високих представника задужених за питанја безбједности Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке (БРИКС) у Јоханесбургу, пише „Руска газета“.

Петрушев је оцијенио да је тероризам „какав постоји данас, оруђе за директно промовисање утицаја САД и њихових сателита“, преноси ТАСС.

Према њговим ријечима званична Москва сматра да су заједнички напори у борби против тероризма једна од приоритетних области сарадње унутар БРИКС-а.

Патрушев је нагласио да се Москва противи политизацији међународне антитерористичке сарадње и примјени двоструких стандарда у овој области. Он је истакао да борба против тероризма мора бити заснована на универзалним нормама и принципима међународног права.

Раније је Савјет безбједности Русије саопштио је да је контратерористичка сарадња приоритетни правац БРИКС-а.

У саопштењу је наведено да се планира низ активности за осигурање безбједности у области коришћења информационо-комуникационих технологија, спречавање кориштења интернета од стране терориста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана