Патрушев: Запад спрема терористичке нападе на руску територију!

Танјуг
Патрушев: Запад спрема терористичке нападе на руску територију!

МОСКВА - Стране обавjештајне службе организују терористичке нападе на територију Русије, усмјерене против њене стратешки важне поморске инфраструктуре, изјавио је помоћник предсједника Русије и предсједник Поморског колегијума Руске Федерације Николај Патрушев.

-Сједињене Америчке Државе и њихови савезници настоје да спријече приступ наше земље ресурсима Свјетског океана, да лише или ограниче нашу способност да користимо важне поморске саобраћајне комуникације - истаскао је Патрушев на првом састанку Поморског колегијума, преноси РИА Новости.

Према његовим ријечима, повећано је поморско присуство западних земаља у кључним областима Свјетског океана водама непосредно уз руску територију.

-Стране обавјештајне службе организују терористичке акте на територији наше земље усмјерене против стратешки важне поморске инфраструктуре. Задржавање руских бродова, увођење секундарних санкција компанијама које обављају транспорт у интересу наше земље, обустава испоруке бродске опреме и изградње руских бродова на страним линијама - све то ствара значајне пријетње безбједности Русије  - упозорио је Патрушев.

Политика западних земаља такође је усмјерена на обуздавање поморских економских активности Русије, нагласио је помоћник руског предсједника и додао да је у овим условима потребна циљана и координисана поморска политика.

Патрушев је позвао на унапређење уговорног и регулаторног оквира за очување и заштиту националних интереса Русије у океану.

-Рад на одржавању и заштити руских националних интереса на међународним платформама и организацијама захтијева посебну пажњу. У садашњим условима постоји јасна тенденција да се ревидира низ постојећих међународних норми поморског права и да се руски корисници мора протјерају из кључних области поморске активности у Светском океану - рекао је Патрушев. (

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана