Патрушев: Трагови терористичког напада воде ка украјинским обавјештајним службама

Срна
Foto: Агенције

АСТАНА - Трагови терористичког напада на концертну дворану "Крокус сити хол" могу се пратити до украјинских специјалних служби и веома добро је познато да је Кијев у потпуности под контролом Америке, рекао је данас секретар руског Савјета безбједности Николај Патрушев.

"Покушавају да нам наметну да терористички напад није извршио режим из Кијева већ присталице радикалне исламске идеологије по могућности чланови авганистанског огранка `Исламске државе`. Међутим, далеко је важније брзо утврдити ко је планер и спонзор овог ужасног злочина", нагласио је Патрушев на 19. годишњем састанку званичника безбједносних служби чланица Шангајске организације за сарадњу.

Према његовим ријечима, трагови воде ка украјинским обавјештајним службама.

Он је нагласио да треба имати и на уму да је Вашингтон творац "Исламске државе", "Ал Каиде" и других терористичких група, преноси руска новинска агенција Тас.

Патрушев је подсјетио да су извршиоци напада на "Крокус сити хол" и њихови саучесници ухапшени након што су покушали да пређу руску границу, гдје им је украјинска страна осигурала простор за бјекство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана