Патрушев: Изјаве Макрона посљедица неуспјеха украјинске контраофанзиве

СРНА
Патрушев: Изјаве Макрона посљедица неуспјеха украјинске контраофанзиве

МАГАС- Секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев приписао је изјаву предсједника Француске Емануела Макрона у вези са сљањем НАТО снага у Украјину неуспјеху украјинске контраофанзиве и успјешним акцијама руске војске током специјалне војне операције.

Он је на састанку у граду Магасу о питањима државне безбједности у регијама Сјевернокавкасног федералног округа изјавио да колективни Запад покушава да настави спровођење својих нереалних планова за наношење стратешког пораза Русији у Украјини користећи "неонацистички терористички режим", те да Запад, наставком пружања велике војне и војно-техничке подршке, заправо учествује у оружаном сукобу.

"У вези са неуспјехом украјинске контраофанзиве и успјешним акцијама Оружаних снага Русије, француски предсједник Макрон, након конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара, није искључио могућност слања војних контигената Алијансе у Украјину. Он је рекао да западне земље намјеравају да учине све што је неопходно да се спријечи побједа Русије у Украјини", истакао је Патрушев.

Патрушев је подсјетио да је амерички министар одбране Лојд Остин током саслушања у Конгресу САД изразио увјерење да ће НАТО ући у рат са Русијом ако Украјина изгуби, јавио је ТАСС.

"Руски предсједник /Владимир Путин/ је у поруци Федералној скупштини Руске Федерације подсјетио на судбину свих оних који су слали своје контигенте у нашу земљу и упозорио да би сада посљедице по потенцијалне уљезе биле доста трагичније и да Русија посједује оружје које може да погоди мете на њиховим територијама", додао је Патрушев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана