Пашињан: Евентуална ратификација Римског статута није уперена против Русије

Танјуг
Пашињан: Евентуална ратификација Римског статута није уперена против Русије

ЈЕРЕВАН - Јерменски премијер Никол Пашињан изјавио је да то што ће Јерменија евентуално ратификовати Римски статут Међународног кривичног суда (МКС) није усмерено против Русије, већ повезано са ситуацијом на граници са Азербејџаном.

''Што се тиче ратификације Римског статута, овај процес је почео у децембру 2022. и није повезан са односима Јерменије са Русијом.

Овај процес је повезан са ситуацијом око граничних тензија'', рекао је Пашињан, преноси ТАСС. Јерменски премијер наводи да та земља жели да се окрене Међународном кривичном законику како би позвала Азербејџан на одговорност након сукоба те две земље у септембру 2022. и других сукоба.

Неименовани извор из руског Министарства спољних послова рекао је раније за ТАСС да је руска страна упозорила своје јерменске колеге на негативне последице придруживања Јерменије Римском статуту.

Министарство је такође нагласило да Москва сматра да је ратификација Римског статута МКС у Јеревану неприхватљива и због налога МКС за хапшење руског предсједника Владимира Путина

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана