Пашињан: Азербејџан жели да увуче Јерменију у војне операције

Tanjug
Foto: Arhiva

ЈЕРЕВАН - Успостављање примирја у Нагорно-Карабаху не значи да Азербејџан више не жели да увлачи Јерменију у војне операције, упозорио је данас премијер Јерменије Никол Пашињан.

Он је оцjенио да је један од циљева азербејџанског напада у Нагорно-Карабаху увлачење Јерменије у војне операције, али и стварање хаоса у Јерменији.
    
„Чињеница да је успостављен прекид ватре у Нагорно-Карабаху не значи да то питање више није на дневном реду оних који су га довели на дневни ред“, рекао је Пашињан, преноси Арменпрес.
    
Премијер је нагласио да Јерменија није била укључена нити учествовала у преговорима о условима прекида ватре.
    
„Били смо свесни да се такав процес одвија, али нисмо имали никаквог учешћа. И ја сам изразио збуњеност овим процесом и помињањем повлачења јединица Оружаних снага Јерменије из Нагорно-Карабаха, иако смо више пута говорили да Јерменија нема војску у Нагорно-Карабаху“, истакао је Пашињан.
    
Према његовим ријечима, јединице Војске одбране Нагорно-Карабаха распоређене су на истим позицијама на којима су биле стациониране у време ступања на снагу прекида ватре.
    
„Према информацијама које имамо у овом тренутку, јединице Копнене војске и даље се налазе на истим локацијама на којима су биле позициониране у тренутку успостављања примирја. Исто важи и за азербејџанску војску“, рекао је Пашињан.
    
Он је навео да се један инцидент догодио данас у близини Степанакерта.     
    
"Све у свему, примирје се одржава, иако је у неким областима било кршења", рекао је јерменски премијер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана