Пашинијан: Јерменија спремна да прихвати све Јермене из Нагорно-Карабаха

Танјуг
Пашинијан: Јерменија спремна да прихвати све Јермене из Нагорно-Карабаха

ЈЕРЕВАН- Јерменија је спремна да прихвати све етничке Јермене, сународнике који намјеравају да оду из Нагорно-Карабаха, изјавио је јерменски премијер Никол Пашињан у данашњем обраћању нацији.

- Јермени из Нагорно-Карабаха и даље се суочавају са опасношћу етничког чишћења. Хуманитарна помоћ је посљедњих дана стигла у Нагорно-Карабах, али то не мијења ситуацију. Наша влада ће с љубављу дочекати браћу и сестре из Нагорно-Карабаха - рекао је Пашињан, пренио је ТАСС.

Јерменски премијер је оцијенио да су безбједносни савези у којима је учествовала Јерменија као чланица били неефикасни, недвосмислено критикујући Русију, главног великог савезника званичног Јеревана, наводи Ројтерс.

Агенција додаје да ће Јермени из Нагорно-Карабаха закључити да је за њих одлазак из те непризнате републике једини излаз уколико се не створе услови за нормалан живот и ефикасни механизми заштите од етничког чишћења.

-Око 120.000 Јермена из Нагорно-Карабаха отићи ће у Јерменију јер не желе да живе у саставу Азербејџана и плаше се етничког чишћења - рекао је данас савјетник председника отцијепљеног непризнатог региона Давид Бабајан.

Бабајан је рекао за Ројтерс да Јермени не желе да живе у саставу Азербејџана и да ће 99,90 одсто њих због тога напустити Нагорно-Карабах.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана