Пас код Хрвата у Њемачкој нањушио већу количину дрога

ГС
Пас код Хрвата у Њемачкој нањушио већу количину дрога

БИEЛЕФЕЛД - Код држављанина Републике Хрватске (18) пас њемачке царине је нањушио већу количину дрога. Дрога је заплијењена, а 18-годишњи хрватски држављанин привремено је ухапшен, навела је њемачка полиција.

Царински службеници су у главној царинској канцеларији Биeлефелд одабрали аутобус који је долазио из Холандије за преглед. Аутобус су искључили из промета на ауто-путу, преносе Независне новине.

У пртљагу није ништа пронађено. Осим двојице возача, у аутобусу је било укупно 25 путника. Све пртљаге и путнике преконтролисао је царински пас Скади, који може лако открити присутност дроге.

Након кратког времена Скади је осјетила мирис и показала на комад пртљага који је припадао мушком путнику. У пртљази која је припадала мушкарцу ништа није пронађено.

Током накнадног физичког претреса полицајци су у торбици скривеној испод одјеће и хлача које је носио пронашли 100 грама хашиша, 10 грама кокаина и 311 таблета екстазија.

- Дрога је заплијењена, а 18-годишњи хрватски држављанин привремено је ухапшен.Тренутно се налази у притвору. Царинска истражна контрола у Ханоферу спроводи даље истраге у име канцеларије јавног тужиоца у Бјелефелду - навела је њемачка полиција у свом саопштењу, преноси “Феникс Магазин”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана