Париз спреман за Чарлса Трећег

Срна
Париз спреман за Чарлса Трећег

ПАРИЗ - Француска је спремна да дочека британског краља Чарлса Трећег током његове државне посјете упркос демонстрацијама против пензионих реформи, изјавио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин.

. "Изузетно смо фокусирани. Спремни смо да га дочекамо у одличним условима", рекао је Дарманин за телевизију "ЦЊуз".

Извор из Бакингемске палате истакао је раније ове седмице да би протести могли утицати на логистику посјете. Ово је прва посјета Чарлса Трећег од како је постао краљ. Агенција АФП јавила је раније да су се радници јавног сектора одговорни за пружање црвеног тепиха и истицање застава као добродошлицу државницима у Француској придружили протестима због пензионе реформе.

Радници Националне мануфактуре за израду намјештаја и тепиха ступили су јуче у штрајк. У међувремену, Француска се спрема да дочека Чарлса Трећег и његову супругу Камилу у недјељу, 26. марта.

"Сви ми знамо да се Француска спрема да угости краља Енглеске овог викенда и тражиће наше услуге ће тражити.

Ми кажемо - то нема никакве везе са протоколом, то ће бити без нас!" саопштио је синдикат радника у културу ЦГТ. ЦГТ је саопштио да њихови чланови више неће обезбјеђивати "намјештај, црвене тепихе или истицати заставе" и додао да се чланови солидаришу са радницима из области културе у Великој Британији, који су у штрајку захтијевајући веће плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана