Пар пронађен мртав у чамцу за спасавање након неуспјелог преласка Атлантика

Танјуг
Foto: Друштвене мреже

ВАШИНГТОН- Британско-канадски пар који је покушавао да преплови Атлантик пронађен је мртав на острву крај источне обале Канаде.

Брет Клибери (70) и његова супруга Сара Паквуд (60) пловили су на својој једрилици од 13 метара "SV Theros", али су њихова тијела пронађена у чамцу за спасавање који је стигао на острво Сабле, Нова Шкотска, наводи се у саопштењу Краљевске канадске коњичке полиције (РЦМП), преноси Си-Ен-Ен.

Пар је напустио луку Халифакс у Новој Шкотској 11. јуна на путу за Азоре, групу португалских острва у средњем Атлантику, удаљених око 3.200 километара.

Није утврђено зашто је пар напустио брод и ушао у чамац за спасавање, а  истрага је у току, саопштио је РЦМП.

Острво Сабле је 27 миља дуги пjешчани спруд око 460 километара југоисточно од Халифакса. 

Познато је као "гробље Атлантика" и тамо је од 1583. године забиљежено више од 350 бродолома, према Поморском музеју Атлантика.

Брачни пар Клибери и Паквуд су себе описали као авантуристе, а своја путовања  документовали су на Јутјуб каналу под називом "Theros Adventures".

Трагично путовање било је дио онога што је пар назвао својом "Зеленом одисејом", за коју је Клибери рекао да је имала за циљ да покаже да је могуће путовати на велике удаљености без сагоријевања фосилних горива.

"Имамо електрични чамац. Мотор пунимо соларним панелима", рекао је Клибери у видео снимку објављеном на Јутјубу 13. маја. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана