Папрене цијене испразниле хотеле у Паризу

ГС
Папрене цијене испразниле хотеле у Паризу

Париз је током Олимпијских игара припремио готово 280.000 соба, али многе од њих неће дочекати госте. Први разлог су биле астрономске цијене које су хотелијери у међувремену спустили, али очигледно недовољно.

Поређења ради, током Олимпијаде у Лондону капацитети су били попуњени 90 одсто, што је у Паризу макар у овом тренутку незамисливо. Посјетом нису задовољни ни угоститељи.

Рута која је била резервисана за дефиле спортиста, поново је проходна за све бродове. Отворени су мостови, обала Сене крцата, али нису ресторани који су били ограђени због церемоније отварања Олимпијских игара.

Не отварамо ни данас. Тешко је, јер смо били затворени цијеле седмице због мјера безбједности, трпимо велике губитке, али разумемо, почетак Олимпијских игара је био историјски моменат", каже Зои, менаџерка ресторана на Сени.
Тај моменат уживо су пратили бројни гости француске пријестонице.

Током највећег спортског спектакла на планети, Париз је очекивао 15 милиона туриста. Оправдано за град који се сматра туристичком дестинацијом број један на свијету. Ипак, већ први дани Олимпијских игара показују да је тај циљ недостижан.

Угоститељи су задржали цијене, кажу они са којима је разговарала новинарка РТС-а. Градски превоз је двоструко скупљи, а цијене смјештаја достигле су рекорд.

"Прошле године сам резервисао апартман за 100 евра дневно, врло лијеп стан са паркингом, сада то није могуће", каже један туриста.

Они који су раније резервисали, кажу да су имали среће, јер су платили по редовној цијени.

Једна Американка из Чикага каже да је већ навикнута на високе цијене и трошкове.

А хотелијери су навикли да током љета немају празних кревета. Ово љето их је разочарало. Лошију сезону не памти хотел у центру Париза са погледом на Тријумфалну капију, гдје су цијене ноћења од 300 до 600 евра. Власници кажу да нису достигли ни половину прошлогодишњег прихода, пише РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана