Папа послије изласка из болнице поздравио окупљене на Тргу Светог Петра

Танјуг
Папа послије изласка из болнице поздравио окупљене на Тргу Светог Петра

ВАТИКАН - Папа Фрањо наставио је данас, два дана након изласка из болнице, недјељни обичај поздрављања јавности на Тргу Светог Петра, изражавајуćи захвалност за утјеху коју је добио након операције.

Фрањо (86) је окупљенима, који су узвикивали: „Живио папа!” захвалио на „наклоности, пажњи и пријатељству”, као и на молитвама током боравка у болници гдје је 7. јуна оперисао стомачну хернију.

-Ова људска и духовна блискост за мене је била велика помоћ и утјеха - рекао је Фрањо пред око 15.000 људи на тргу. Папа је подсјетио да се у уторак обиљежава Свјетски дан избеглица, и истакао да „са великом тугом размишља о жртвама бродолома на обали Грчке”, у којем је погинуло најмање 78 миграната од 750, колико се вјерује да их је било на броду.

Папа је током обраћања повремено звучао помало без даха и промукло, али је доста гестикулирао рукама и очигледно је изгледао срећно што се вратио својој рутини, наводи АП. Папа је због трочасовне операције под општом анестезијом био приморан да прескочи појављивање у недјељу 11. јуна.

Љекари су му савјетовали мирује колико год је то могуће када настави послове у Ватикану. Како је саопштио Ватикан, Фрањо cће у уторак примити бразилског предсједника Инасија Луиза Лулу да Силву, али неће водити општу аудијенцију на Тргу Светог Петра у среду.

Почетком августа папа Фрањо cће посјетити Португалију, а крајем тог мјесеца требало би да постане први папа који долази у посјету Монголији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана