Папа можда послије десет година у посјети Аргентини

Танјуг
Папа можда послије десет година у посјети Аргентини

РИМ - Папа Фрањо изјавио је данас да народ Аргентине пати и да се нада да ће у другој половини године моћи да се врати у своју домовину први пут од како је постао папа прије једни деценији.

-Да, забринут сам јер људи много пате. То је тежак тренутак за земљу - рекао је папа одговарајући на питање о ситуацији у Аргентини у интервјуу за италијанску телевизију Канал 9.

Раније ове седмице из канцеларије аргентинског предсједника Хавијера Милеија саопштено је да је предсједник позвао 87-годишњег Фрању у посјету, након чега је папа рекао да су се ''неке ствари промијениле''.

-Постоји могућност путовања у другом дијелу године. Дошло је до промјене власти, има неких нових ствари - рекао је папа.

Он је рекао да ће евентуални пут у Аргентину бити одржан послије августа, када планира да посјети неке земље у Полинезији.

- Послије тога, пут у Аргентину, ако буде могуће, али бих волио да идем. Прошло је 10 година. Мислим да могу да идем' - рекао је папа.

Прије него што је одлучио да се кандидује за предсједника,  Милеј, некадашњи ТВ коментатор, папу је називао ''имбецилом који брани социјалну правду'' и ''представником зла на Земљи'', наводи Ројтерс.

У септембру прошле године су свештеници из сиромашних округа у Буенос Ајресу, родном мјесту папе и гдје је он такође био надбискуп, одржали мису у одбрану Фрање и осудили Милејеве нападе на њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана